Gordijnen ophangen is nog een hele klus, persoonlijk kunnen we je daar niet bij helpen maar we helpen je graag een eindje op weg. In 3 stappen leggen wij je helder uit hoe je gordijnen het beste kunt ophangen. 

Gordijnrails ophangen

Bepaal de locatie van het gordijn. Deze kan aan het plafond, op het raamkozijn of tussen het raamkozijn geplaatst worden. Bepaal de lengte van de gordijnrails. In de bouwmarkt zijn de meest gangbare maten kant en klaar te koop. Bij een afwijkende maat moet de gordijnrails opmaat worden gezaagd. Na het zagen moet de rail voorzien worden van runners. Sluit hem af met twee eindstopppen. Ga uit van 10 runners per meter rail.

Gordijnen ophangen

Steek de gordijnhaakjes door het oog van de runners. Hang het eerste haak in de eindstop. Werk met het ophangen van het ene naar het andere uiteinde. Begin nooit in het midden. Te weinig runners vult u aan door de eindstop te verwijderen. Wanneer het gordijn uit twee delen bestaat is het mooier als deze delen elkaar overlappen. Gebruik voor de laatste runner een overschuifrunner.

Wasvoorschriften

Wanneer de gordijnen aan een wasbeurt toe zijn is chemisch reinigen niet altijd mogelijk. Lees de wasvoorschriften goed door op de verpakking. Verwijder voor het wassen eerst de gordijnhaken.