Lunesto levert verschillende soorten gordijnen er is keuze uit meer dan 100 gordijnstoffen. Ook in de afwerking is er veel te kiezen, zo is het mogelijk om jouw gordijnen samen te stellen met een plooi of met zeilringen. Daarnaast kan je zelf kiezen of en hoe je je gordijnen wilt laten voeren. Stel zo je gordijnen naar eigen smaak samen!

Er zijn 3 keuzes in het bestelproces:

- Ophangmethode en plooi
- Voering
- Verdeling van uw gordijn

 

Ophangmethode en plooi

Bij Lunesto kunt u kiezen uit verschillende soorten afwerking. Een enkele plooi of dubbele plooi. De plooien geven het gordijn volume als het voor het raam hangt. De plooien zitten 10 centimeter uit elkaar en zijn 3 centimeter breed. Bij een enkele plooi wordt de stof eenmaal dubbel gevouwen en bij een dubbele, tweemaal. De dubbele plooi geeft ook diepere plooien dan de enkele plooi, de dubbele plooi heeft wel meer stof nodig.

Een enkele plooi zorgt voor een lichte golf en strakke uitstraling, voor een slaap- of kinderkamer is een enkele plooi de perfecte oplossing. De dubbele plooi zorg voor een rijkere uitstraling. Wij adviseren gordijnen voor de woonkamer of gordijnen die langer zijn dan 180 cm uit te laten voeren met een dubbele plooi.

enkele_plooi   dubbele_plooi   inslagringen
Enkele plooi   Dubbele plooi   Inslagringen

 

Voering

Lunesto heeft verschillende soorten voering in het assortiment. Elk met een eigen uitstraling en nog belangrijker, een eigen functie. Het gebruik van voeringstof is aan te raden als u de kamer donkerder wilt maken. Maar het kan ook gebruikt worden om zonlicht buiten te houden of verkleuring tegen te gaan. Verduisterende voering houdt het zonlicht buiten maar zorgt er ook voor dat de warmte binnen blijft, dit kan erg veel besparen in de koude maanden van het jaar. In de zomer houdt de voering juist de warmte buiten. 

Een normale voering is voldoende om uw gordijn te beschermen tegen verkleuring van de zon. Dit is zeer belangrijk als uw gordijnen gemaakt zijn van katoen.Bij verduisterende gordijnen is meestal niet nodig om voeringstof te gebruiken. Toch komt er door een licht gordijn meer licht dan een donkere variant. Als je echt een volledig donkere kamer wilt hebben raden wij aan jouw gordijn te voeren met verduisterende voering.

 

Verdeling van uw gordijn 

Een gordijn kan bestaan uit een deel of twee gelijke delen aan weerszijden van het raam. Wanneer het gordijn uit 2 delen bestaat wordt er aan beide zijden een zoom genaaid, hierdoor is er wel meer stof nodig dan bij een geheel gordijn. Het kan zo zijn dat een gordijn maar naar een zijde geopend kan worden dan is het noodzakelijk dat het gordijn uit een geheel bestaat. Denk hier goed over na bij het opmeten van het raam waar het nieuwe gordijn komt te hangen.

 

   gordijn  een_deel
   Twee delen Een deel